Op 15 januari jl. was er een besloten nieuwjaarsborrel voor vrijwilligers, vrienden en partners van het Huis van Loo. Bestuurslid Erwin Haagen hield een Nieuwjaarstoespraak. Dit bericht bevat een samenvatting van deze toespraak.

Dit jaar staat in het teken van saamhorigheid en groei, en het Huis van Loo blijft een centrale pijler van de gemeenschap van Loo. Laten we hopen op een succesvol en inspirerend 2024 voor ons bijzondere en unieke ontmoetingscentrum!

In 2024 is het jaar in het Huis van Loo van start gegaan met een speciale avond voor vrijwilligers en betrokkenen, waarbij het bestuur hun waardering uitsprak voor hun inzet. Het jaar begon met succesvolle evenementen zoals de opening van het Huis van Loo en de processie, die beide veel bijval kregen. Het nieuwe koor kreeg ondersteuning van de muziekvereniging Excelsior, wat de saamhorigheid in het kleine dorp benadrukte.

Foto Annette Kolkman: Familiemomenten.nl

De inrichting van het Huis van Loo werd zorgvuldig gedaan om een gastvrije en niet-kerkelijke sfeer te creƫren, terwijl enkele religieuze elementen behouden bleven. Helaas wachtte het Huis al geruime tijd op een verbetering van de stroomvoorziening, wat pas in 2025 verwacht wordt.

Na de verbouwing kreeg het altaar een plek op de begraafplaats als herinnering aan vroegere moeilijke tijden. Ondanks enkele uitdagingen bleef het Huis van Loo flore-ren met nieuwe bestuursleden en groeiende activiteiten.

Het jaar omvatte Loo Budget Concerten, Allerzielen viering, weekendvieringen, uitvaarten, boekpresentaties, kerstvieringen en de Dorpstour. Vrijwilligers, die cruciaal zijn voor het Huis van Loo, worden gewaardeerd en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Het Huis van Loo is afhankelijk van financiƫle steun van inwoners en acties zoals Dorpsbalans en giften om pastorale zorg, onderhoud en energie te bekostigen.

Het bestuur werkt aan verbeterde communicatie en heeft nieuwe leden, waaronder een nieuwe voorzitter en secretaris, die zich inzetten voor een succesvol 2024.

Het Huis van Loo benadrukt dat het een gemeenschapsinitiatief is en wenst iedereen een gezegend en gelukkig nieuwjaar toe!