De eerste helft van het jaar 2023 heeft in het teken gestaan van de verbouwing van het kerkgebouw. We hebben het gebouw voor het grootste gedeelte kunnen verbouwen. Zo is er inmiddels vloerverwarming, zijn er toiletten en is er een functionele keuken. In de maanden juli en augustus is er door het bestuur en de vrijwilligers met man en macht gewerkt om het gebouw schoon te maken en in te richten. In deze periode zijn er geen openbare activiteiten geweest.

Jaarverslag Huis van Loo 2023

Hoogtepunt van 2023

De opening van het Huis van Loo!

Op zondag 13 augustus 2023 is het Huis van Loo, onder grote belangstelling, feestelijk geopend. De ochtend was voor genodigden en ’s middags was iedereen welkom.
Harry IJzermans uit Loo was ceremoniemeester. Er waren diverse sprekers en er was een hulde door Schutterij Willem Tell en door Muziekvereniging Excelsior uit Loo.

Loo Budget Concerten in 2023

  • Zondag 24 september 2023: 3 koren concert: Velps Kleinkoor, Vivace en Look who’s singing, o.l.v. Natalie Goossens. Een goed bezochte middag.
  • Zondag 22 oktober 2023: Liemers Mannenkoor o.l.v. Cindy Gregoor. Mooie muzikale middag in een goed gevulde kerk.
  • Zondag 19 november 2023: Vocaal Ensemble Afternoon Delight, zeven dames afkomstig uit Arnhem e.o. Een middag in 3 delen: Golden Oldies, nostalgische nummers en eigentijdse nummers.

De jaarlijkse processie

Op 20 augustus was de jaarlijkse Processie. De Bezinningsbijeenkomst werd voorgegaan door ritueel begeleider Mirjam Verschure. De muzikale begeleiding werd zoals altijd door Muziekvereniging Excelsior uit Loo verzorgd. De Processiegang werd verzorgd door Diaken Adri van Zundert. De afsluiting van de Processie was in het Huis van Loo met Mirjam en Adri, met het Loose koor Sing Together en met Muziekvereniging Excelsior.

Jaarverslag Huis van Loo 2023

Bezinningsbijeenkomsten en vieringen in 2023

In het najaar zijn er een aantal bezinningsbijeenkomsten gehouden o.l.v. Voorganger Mirjam Verschure en met medewerking van het koor Sing Together.

De Allerzielenviering is gehouden waarbij de 14 overledenen van het afgelopen werden herdacht. En er zijn twee Kerstvieringen gehouden en op Tweede Kerstdag kon de kerststal bezichtigd worden.

Andere activiteiten in 2023

  • Afsluiting van de Dorpstour (wandelroute door Loo) in het Huis van Loo.
  • Een boekpresentatie
  • Diverse uitvaarten en condoleances
  • Diverse vergaderingen
  • Wekelijkse repetities van koor Sing Together